Menu Close

Peti első televíziós szereplése | Hulladékvadász

Peti első televíziós szereplése a szemétben

Peti első televíziós szereplésére, ha jól visszaemlékezem, akkor valamikor 2016.11.25. környékén volt, ahol hulladékvadászként debütáltam.

Az MTVA Duna Televízió Család-barát műsorában téríthettem Magyarország lakosságát a hulladékvadászat lehetőségével:

Légy Te is hulladékvadász!

A műsor szerkesztőinek kérésére terepen mutatták be tevékenységünket. Hol másutt, mint egy illegális hulladéklerakásoktól igencsak szennyezett területen, a zuglói Francia úton. Ez az út még ma is Budapest legszemetesebb útja. Közvetlenül a Hungária körúttal párhuzamosan van PEST közepén.

Erről a helyszínről érkezett utóbb a legtöbb bejelentés a hulladekvadasz.hu 3 éves fennállása során. Ennek apropójából pont ezen a helyszínen tartottunk meg a JÖN Teszedd akciót 2019. március 24-én, ahol előzetes terepszemlét is tartottunk.

Környezetvédelmi influencer Szebenyi Péter
A forgatás alatt készült „werkfotó” az utókornak.

Az akkori társaim csatlakoztak a tevékenység minél hitelesebb bemutatására, ahol bemutattuk, hogyan helyszínel a hulladékvadászok csapata. Hárman voltunk, mindhárman mondjuk pár kerek mondatott. Volt, aki a szétdobált injekciós tűkről beszélt, volt aki kommandósnak maszkírozta magát. Ja én voltam én, aki csukott szemmel adott interjút (lentebb kiderül miért).

Hulladékvadász létrejöttének igaz története
A helyszín több alkalommal is háttérdíszlete volt a hulladékvadász képi és videós anyagainak.

Az első televíziós szereplést nagy izgalommal vártam. Jól sikerült annak ellenére, hogy a vakító nappal szembe állítottak és kb. semmit nem láttam miközben beszéltem. Sőt, utólag visszanézve egészen eltéved a tekintettem az interjú felvétele közben.

Peti első televíziós felvételén olyan, mintha elaludna. / Fotó: Dunatv
Peti első televíziós felvételén olyan, mintha elaludna. / Fotó: Dunatv

Az eltelt évek alatt több tucat televíziós és rádiós interjúkat adtam, amivel szépen lassan a rutint is megszeretem. Fontos elmondani, hogy minden felvételnek megvannak a maga körülményei.

Eddigi rekord egy nap alatt 5 televíziós interjú.

Mindig pörgés van, néha nehéz ellazulni vagy megtalálni a megfelelő szavakat. Sokszor nincs idő a többszöri felvételre. Nem beszélve az élők izgalmával, ami például érzésem szerint nekem testhezállóbb.

Ha érdekelnek Peti eddigi sajtó-és tévés megjelenései, akkor kattints ide.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!