Zöld Youtuber lettem a környezetvédelemért

Zöld Youtuber lettem! – bármilyen erőltetettnek is tűnik, de talán most már kimondhatom és nem titkolom: a környezetvédelem népszerűsítésért kezdtem videózni.

Vallom azt, hogy mindenkinek meg kell találnia azt az elfoglaltságot, amiben kiteljesedhet. Én úgy gondolom a környezetvédelem számomra nem csak szakmai kérdés környezetmérnökként, hanem a kiteljesedésem záloga is:

A mai rohanó világunkban sokszor a környezetvédelem szorul az utolsó helyre, ami ellen tenni akarok!

Ezért minden lehetőséget megragadok annak érdekében, hogy a Földünkért, a közös jövőnkért tegyek és vele ösztönözzem az embereket. Ezért a blogomon publikált írásaim mellett a Szebenyi Péter videócsatornámon is rendszeresen jelentkezem zöld tartalmakkal. Iratkozz fel, köszönöm!

A zöld applikációkat bemutató videósorozatom első részének borítókép. Hát nem szép? :)
A zöld applikációkat bemutató videósorozatom első részének, a Waterbot növénymentő és öntöző videóm borítóképe. Hát nem szép? 🙂

Youtube csatorna indítása, a kezdetek

Már többféleképpen próbálkoztam környezetvédelemmel kapcsolatos Youtube csatorna indításával. Ilyen volt az Ökohuszárok vagy a Hulladékvadász videóblog is (amivel a Köztünk élnek riportverseny díját is elnyertem), de legtöbbször az élet szólt közbe és nem volt időm megfelelő minőségű videókat készíteni és azok abba maradtak.

Talán most, talán most sikerülhet, de csak veletek!

Nem volt egyszerű, de közel egy év próbálkozás után megtaláltam a stílusomat, amiben jól is érzem magam. Aki személyesen ismer az tudja, hogy egy laza srác vagyok, aki rengeteget szövegel. Ezt nehéz átültetni egy Zöld Youtuber stílusába, de mára ez is sikerült.

A videóim lazák, pörgősek és mindemellett mondanivalóval rendelkeznek.

Zöld Youtuber csatornám tartalma:

Környezetvédelem

Rendszeresen jelentkezem videócsatornámon hiánypótló tartalmakkal, amikben sokaknak tabu és megosztó témákat is feszegetek. Ilyen volt a Szilveszteri tűzijátékozás káros hatásait bemutató videóm, amit az országos média is megosztott hasábjain.

Kertészkedés

Az önellátás mellett a kertészkedés a természet szeretetére is nevel bennünket. Rövid, pörgős videókban mutatom be rendszeresen, hogy én hogyan csinálom saját konyhakertemben.

Hulladék újrahasznosítás

Mérnökként számomra minden hulladék érték. Így a videócsatornámon gyakorta jelentkezem újrahasznosítást népszerűsítő tartalmakkal. A lentebb látható videóban a kertünkben keletkező fahulladék egyedi újragondolását mutatom be.

Kirándulás a természetben

Hamarosan!

Hulladékvadász terepszemlék

A hulladékvadász mozgalom még 2016. január elsején indult a világhódító – legalábbis egyelőre Magyarországon – útjára, ami töretlenül fejlődik. A mozgalom nem mindennapi életéről folyamatosan osztok meg érdekes és tényfeltáró tartalmakat.

Önkéntesség fontossága

Különböző videókkal jelentkezem, amiben bemutatom az önkéntesség fontosságát, nélkülözhetetlenségét. Bízom ezáltal abban, hogy egyre többen ragadnak kesztyűt és szemeteszsákot és tesznek azért, hogy tisztább környezetben élhessünk.

JÖN Alapítvány

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány egyik alapítójaként és jelenlegi elnökeként kutya kötelességemnek érzem, hogy a környezetvédelmi szervezetünk számomra nem mindennapi tevékenységéről rendszeresen beszámoljak Nektek.

Youtube partnercég

Ma már szinte minden valamire való youtuber mögött áll egy youtube partnercég, aki javasolja, vagy szerződés szerint megmondja, hogy adott youtuber miről beszéljen, mit mondjon, vagy mit reklámozzon. Cserébe a partnercég a fizetés mellett együttműködésre, kooperációra ad lehetőséget más videósokkal. Ezáltal egy alig ismert youtuberb is a semmiből több 10 000-es vagy 100 000-es követőtáborra tehet szert. Én nem ezt az utat választottam, hiszen én nem termékeket reklámozok, hanem környezetvédelmi megoldásokat népszerűsítek.

Túl a 400 feliratkozón!

Épp a napokban értem el 400 feliratkozott annak ellenére, hogy a Youtube nem ajánlja a felhasználóinak a tartalmaimat. Sőt, valamilyen oknál fogva „gyerekeknek szóló tartalomnak” veszi az általam készített tartalmakat és így az új videóimról nem kapnak értesítést a már feliratkozott követőim. Mindennek ellenére én töretlenül folytatom tovább és köszönöm azoknak, akik már megtiszteltek a feliratkozásukkal.

Csatlakozz hozzám!

A Szebenyi Péter Youtube csatornámat azoknak ajánlom, akik a környezetvédelem mellett laza, vicces kikapcsolódásra vágynak és ha kérhetem tőletek:

mindenki hozzon magával egy feliratkozót!

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Pacsi, Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran.

Articles: 193