Ökolánc – környezetvédelmi online előadás | K11

Az Ökolánc egy új, környezetvédelmi beszélgetéssorozat, aminek első láncszeme én lehettem a K11 Művészeti és Kulturális Központ jóvoltából.

A budapesti kulturális központ szervező csapata fejébe vette, hogy egy környezetvédelmi témájú beszélgetéssorozatot indít szakemberek, véleményformálók és zöld önkéntesek bevonásával.

Olyan megtiszteltetés ért engem, hogy én lehettem az első láncszem.

Így kaptam meg ezt a nagyszerű felkérést, amit örömmel el is fogadtam. Fontos hozzátennem, hogy már nem az első alkalom, hogy a K11 csapatával együtt dolgozom. Korábban már több online előadás elkészítésével járultam hozzá a kulturális központ szakmai sokszínűségéhez.

Mi is az az Ökolánc?

Biztos már mindenki megfigyelte, hogyan épül fel egy lánc. Valahogy így kéne elképzelni az Ökolánc alkalmait is, ahol két ilyen „láncszem”, mint személyek találkoznak és hónapról hónapra adva át a stafétát egy-egy új beszélgetőpartnernek, aki más megközelítéssel viszi tovább a témát.

Ökolánc - környezetvédelmi online előadás | K11 1
Az első Ökolánc online eseményének plakátja.

Online esemény előadói

Én, mint a Szebenyi Péter környezetmérnök, környezetvédelmi influencer voltam a láncindító ökoláncszem. A beszélgetőpartnerem, Tóth Andi Zero waste tanácsadó, a Dobd ki a szemetest! – Hulladékcsökkentés lépésről lépésre című könyv írója volt.

K11 Központ
Az utolsó simítások az előadás előtt a K11 Művészeti és Kulturális Központban backstage-ben.

A közel egy órás, laza hangvételű beszélgetés során megosztottuk a hallgatósággal a környezetvédelmi szakmai meglátásaink, aktualitások és a fenntarthatóság kapcsán gyakorlati tippjeinket is.

Ökolánc és a fenntartható divat

A következő láncszem, Mengyán Eszter újságíró, szín- és stílustanácsadó lesz, aki a „második” láncszemmel, Tóth Andival fog beszélgetni.

Az esemény elérhető a K11 Művészeti és Kulturális Központ honlapjáról.

Gyakran ismétlődő kérdések

Milyen formában igényelhető tőled előadás?

Online és hagyományos vagy előre felvett, megvágott formában.

Milyen témákban vállalsz előadásokat?

Zöld témában, szinte bármit: környezetvédelem, klímaváltozás, faültetés, komposztálás, kertészkedés, újrahasznosítás.

Kik kérhetnek fel szakmai előadás megtartására?

Szinte bárki számára állok a rendelkezésére, többek között cégek, közintézmények, magánszemélyek is.

Szebenyi Péter
Szebenyi Péter

Szia, én Szebenyi Péter vagyok, környezetmérnök, környezetvédelmi influenszer és zöld marketing szakember. Lakossági és céges szemléletformálással foglalkozom. Az én nevemhez köthető Hulladékvadász mozgalom, a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány és többféle országosan elismert edukatív zöld kampány létrehozása. Célom, hogy a környezetvédelem és a tudatos életmód nemcsak a lakosság, hanem a vállalkozások, cégek életének is a részévé váljon. Ha segítségre van szükséged, keress bátran, pacsi!

Articles: 198