Menu Close

Vodafone Techtalks vendége voltam 2021-ben

Vodafone Techtalks

A Vodafone Techtalks kerekasztal-beszélgetés vendége voltam, ahol a fenntarthatóság volt a téma a telekommunkációs cég online videósorozatában.

Egyre több multi törekszik a zöldülés, a fenntartható működés felé haladni. Vannak multik, akiknek ez könnyen megy tevékenységük kapcsán, de vannak olyanok is, akiknek ez nehéz (például olajipari cég). Vannak olyanok is, akik zöld pályázatokat indítanak civileknek, cégeknek vagy éppen nemes ügyeket támogatnak.

Ez utóbbira igaz a Vodafone Alapítványa is, ami anno az általam vezetett JÖN Alapítványt is támogatta, a Vodafone díj kapcsán.

Elsősorban innen volt meg velük az ismeretségem, mely után könnyen ragadtak telefont és hívtak el az most induló Vodafone Techtalks online műsorukba. Nagy megtiszteltetés volt, elismerés.

Mi az a Vodafone Techtalks?

A Vodafone jövőbetekintő beszélgetéssorozata, ahova inspiráló, innovatív és a fenntarthatóságban, környezetvédelemben jártas személyeket, individuumokat hív meg a telekommunikációs cég. Ennek köszönhetően én is szerepet kaptam az online műsorban, mint greenfluenszer. Ez azért is érdekes, mert a lakosság mellett a cégeket is edukálni kell, zöldíteni. Kettő együtt működhet csak párhuzamosan. Így érhetjük el a céljainkat, melyeket megelőzően tetteknek kell lekövetnie.

Vodafone Techtalks 3. adásának témája

Évek óta foglalkozom lakossági edukációval, cégzöldítéssel, mindkettő a szemléletformálás eszközével, a szemek felnyításával kezdődik, majd megoldás kínálásával. Szakemberként tudom, hogy minden cég tevékenysége nem lehet zöld, sőt, van, olyan cég, amelynek sosem lesz zöld, ha nem fektet kellő innovációt a cége működésének a megreformálásába.

Greenwashing helyett valódi tettek

A beszélgetés alkalmával beszéltek influenszeri tevékenységemről, még általam kitalált Hulladékvadász applikációról és az általa elnyert Vodafone Digitális Díjról is. Sőt, szó esett a kertészkedésről és az univerzális kerti zöldségről a luffatökszívacsról is.

A kerekasztal-beszélgetés további részvevői:

  • Éber Mariann – a Vondafone Magyarország Innovációs és Stratégiai Vezetője,
  • Kánai András, jövőkutató, aki az esemény műsorvezetője.

Ki az a Kánai András?

Kánai András egy sokoldalú magyar személyiség, aki a következő területeken ismert:

  • Kommunikációs szakember: Több mint két évtizedig dolgozott a reklámszakmában, kreatívigazgatóként is. Számos díjat nyert a munkáival, szakmai elismerést vívott ki magának.
  • Futurológus: Jövőkutatással foglalkozik, trendeket elemez, és előrejelzéseket készít a társadalom, a technológia és az üzleti élet várható fejlődéséről.
  • Sci-fi rajongó és író: A spekulatív fikció meghatározó alakja Magyarországon. Az SFmag egyik alapítója, kilenc sci-fi elbeszélése jelent meg, illetve 2017-ben megjelent a Holnap történt című könyve is.
  • Előadó, blogger: Népszerű ismeretterjesztő előadásokat tart jövőkutatás, reklámpszichológia, és science fiction témákban.
  • Egyetemi oktató: Az ELTE magyar szakát követően 2014-től a Vodafone Magyarország integrált kommunikációs szakértője, 2016-ban pedig belső kommunikációs szakértője lett.

Nézd meg a Vodafone Techtalks teljes adását a telekommunikációs cég Youtube csatornáján.

Bízom benne, hogy a beszélgetés kellő mértékben inspiráló lehet a megtekintők számára. Hiszen, amit mondani szoktam, a mottóm: a környezetvédelem nélküled nem sikerülhet!

Gyakran ismétlődő kérdések

Mi a Vodafone TechTalks?

A Vodafone jövőbetekintő beszélgetéssorozata.

Kik szerepelnek benne?

Inspiráló, innovatív és a fenntarthatóságban, környezetvédelemben jártas személyek.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!