Menu Close

Csomagolásmentes vásárlás, de hogyan? – Online előadás

Hogyan vásároljunk csomagolásmentesen?

A csomagolásmentes vásárlás még a mai napig sokaknak fejtörést okoz. Nekik segítek a Wesselényi 17 kultúrház felkérésére készült online előadásomban.

Talán senkinek sem mondok újat azzal, hogy fogyasztói társadalomban élünk. A legtöbb esetben mindennap felkelünk, dolgozni megyünk és ha eleget dolgoztunk és van időnk elkölteni a fizetésünket, akkor általában különböző árucikkekre, élelemre költjük. S ez egy ördögi kör, hiszen minden alkalommal hulladékot termelünk vásárlásainkkal.

Egy magyar állampolgárnak az év 365 napján körülbelül  fél tonna hulladékot termel!

Az a szám könnyen csökkenthető, hogyha odafigyelünk vásárlásaira, kerüljük az agyoncsomagolt és egyszer használatos műanyag termékeket és megfelelő eszközöket használunk hozzá. Minderről és a megoldásról az online előadásomban beszélek.

Az online előadás 2020.május 6. szerdán 20:00-kor került vetítésre a Wesselényi 17 facebook oldalán, ami ott azóta is visszanézhető.

Az előadás tematikája a következőkből áll össze:

  • Miért fontos, hogy csomagolásmentesen vásároljunk?
  • Zero waste életmód bemutatása;
  • 5 + 1 jó tanács a csomagolásmentes vásárláshoz;
  • Mi kell a csomagolásmentes vásárláshoz?
  • Ötletek az elinduláshoz;
  • Csomagolásmentes május;
  • Csomagolásmentes flashmob;
  • Csomagolásmentes életmód közösségteremtő.
A csomagolásmentes vásárlás ma már nem erény, hanem elvárás.
A csomagolásmentes vásárlás ma már nem erény, hanem elvárás.

Ha további információkra van szükséged csomagolásmentes vásárlással kapcsolatban, akkor ajánlom figyelmedbe az alábbi cikkeimet, videóimat:

Bízom benne, hogy a csomagolásmentes vásárlás napról napra egyre kevesebb embernek okoz majd kihívást. Ha segítség kell, akkor tessék keresni engem, segítek.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!