Menu Close

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány – Műhely vendége voltam

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány – Műhely egyik vendége voltam, ahol olyan megtiszteltetés ért, hogy bemutathattam a szervezet segítségével megújult Hulladékvadászt.

Mint már sokan tudják ez év január 10-én megújult a több mint 4 éve létrehozott Hulladékvadász mozgalom, aminek az a célja, hogy ösztönözze a lakosság minden tagját a tiszta környezet megóvása érdekében.

Hulladékvadász, a legapróbb önkéntes! – a mozgalom mottója.

Filozófiánk szerint mindenkinek kell lennie legalább 5 perce arra, hogy elővegye mobiltelefonját és akár egy bejelentéssel is, de tegyen azért, hogy tisztább környezetben élhessünk. Egy korábbi cikkemben bemutattam a Hulladékvadász létrejöttének igaz történetét, amihez több videót is készítettem Szebenyi Péter Youtube csatornámra.

Szervezz szemétszedési akciót a Hulladékvadászon és lesz pénz a megvalósításra.
Szervezz szemétszedési akciót a Hulladékvadászon és lesz pénz a megvalósításra.

Ez az utóbbi években működött is, de mi többet akartunk. Jobb, gyorsabb, biztonságosabb rendszert, amit mindenki könnyedén használhat és akár a kialakult hulladékproblémák megoldását is megoldhassa.

Hulladékvadász by Zeewa

Így jött létre több mint másfél éves fejlesztés után a Hulladékvadász by Zeewa, ami a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány szakmai és anyagi támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. A mozgalom mellé került rendszer ma már nem csak az illegális hulladék bejelentéseket kezeli, hanem akár annak megoldását, felszámolását is kezünkbe vehetjük.

Lehetőség a cégeknek, önkormányzatoknak

Az új rendszerben a lakosság mellett az önkormányzatok és a cégek is regisztrálhatnak. Akár egyénileg vagy szervezetileg is megoldhatnak problémás, szemetes helyszíneket. Sőt, a Zeewa rendszerünkben megrendezett eseményeken a résztvevő szemétszedő önkéntesek Zeewa token formájában jutalomban részesülhetnek, amit akár pénzé is válthatnak vagy elfogadóhelyeken elkölthetnek.

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány Műhely sorozata

Az online térben történt kerekasztalbeszélgetés célja az volt, hogy a Dr. Áder János köztársasági elnök úr által létrehozott szervezet bemutassa azon zöld kezdeményezéseket, amikkel együttműködik, dolgozik vagy támogat. Egyik ilyen a JÖN Alapítványunk Hulladékvadász mozgalma is. Az adás visszanézhető az alábbi videóból, ahol én mint a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke vettem részt.

 

A műsor további vendégei voltak:

  • Máté Bence világhírű természetfotós;
  • Doró Viktória, a Pet Kupa szervezőcsapat tagja.

E-Hulladékvadász járőrszolgálat

Az előadás exkluzivitása, hogy itt beszéltünk először nyilvános körülmények között a hamarosan induló E-Hulladékvadász járőrszolgálatunkról, amit először Pest megyében indítunk el.

Illegális hulladék bejelentése pár kattintással a Hulladékvadász applikáció segítségével.
Illegális hulladék bejelentése pár kattintással a Hulladékvadász applikáció segítségével.

Légy Te is Hulladékvadász!

Ha te is hulladékvadásszá válnál nincs más dolgod, mint a Hulladékvadász by Zeewa rendszerébe bejelentkezni, vagy letölteni a Hulladékvadász applikációnkat és levadászni saját hulladéktrófeádat.

Vállalom cégek, iskolák, közintézmények részére interaktív előadások, oktatások megtartását, akár online is. Érdekelenk a részletek!

Olvasd el a többi cikkemet is!